aranycsillag_ezüstcsillag_hímzettcsillag_hímezdki_karácsony_karácsonyfadísz_hímzés_modernhímzés_hímzőtanfolyam
Egyéb kategória,  Hímzésminta,  hobbi,  Ingyen

Hímzett csillagos karácsonyfadísz ingyen!

Szeretem a natúr karácsonyfát, az utóbbi években mindig kerül a fára szárított narancsszelet, fahéjrúd, szalmadísz és egyéb természetes dísz, no meg valami fehér is, mert szerintem a fehér gyönyörű a fán.

Idén szerettem volna valami különleges díszt készíteni, és úgy érzem, hogy ezzel a hímzett csillaggal sikerült szépet alkotni a fára is, bár őszintén szólva úgy döntöttem, hogy több csillagot inkább ajándékba adok, így végül nem tudom, hogy marad-e a fára néhány belőle.

aranycsillag_hímzettcsillag_hímezdki_karácsony_karácsonyfadísz_hímzés_modernhímzés_hímzőtanfolyam

Amire szükséged lesz a hímzéshez:

  • A4-es vastagabb fehér filc, de sima filc is jó
  • Tetszőleges hímzőfonal, de én ezeket a fényes DMC diamant fémszálas arany és ezüstszínű fonalakat használtam
  • némi vatelin a kitöméshez
  • hegyes hímzőtű
  • olló

Nyomtasd ki a csillag alakú mintát, majd rajzold körbe a filcen és vágd ki a csillagalakzatot kétszer. Ezután a hímezni kívánt belső vonalakat mérd meg és vonalzóval rajzold meg a mintán illanófilccel vagy radírozható tollal, mely hő (vasaló) hatására eltűnik.

Ezután kezdődhet a móka, maga a hímzés. Használhatsz franciacsomót a minta csúcsainál, némi V öltést, de a legtöbb vonal nagyon egyszerű öltésekből áll. Ha a belső minta kész, vasald meg vasalóval a hátoldalát, hogy eltűnjenek az esetleges filcnyomok, majd rakd össze a kihímzett és a kivágott csillagot. Következik a szélén a pelenkaöltés körben, de mielőtt körbeöltöd, tömd ki vatelinnel a csillagod és az utolsó csúcsnál ne felejts el beletenni egy összecsomózott cérnát ami az akasztót szolgálja majd.

Íme, kész is a fehér és csillogó, mégis természetes karácsonyfadíszünk!

A sablont innen tudod letölteni:

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük