Hímzésminta,  hobbi,  Ingyen

Tökös makkos sablon ingyen!

Én személy szerint örülök ennek az évszaknak, hiszen erdő közelében lakom és úgy gondolom, hogy ilyenkor a leghangulatosabb, hiszen minden tele van színes falevéllel, makkokkal, tobozokkal. A hegyoldal is színesbe öltözik!

Készítek egy csésze forró teát, előveszem a két éve karácsonyra kapott pihe-puha takarót és bekuckózok a hímzésemmel a kedvenc fotelembe.

Eddig még nem sok őszi hangulatú dolog díszíti a házat, ezért mindenképpen szerettem volna megteremteni a hangulatot, ezért is döntöttem úgy, hogy készítek valami klassz mintát.

Találtam egy kissé erős narancsos pamutvásznat is, így kézenfekvő volt a tök minta, de hogy ne legyen unalmas egy makk is került mellé. Kétféle hímzőfonallal dolgoztam és ismét az egyszerű, száröltés technikát alkalmaztam, amelyről ide kattintva találsz videót!

ingyenminta-tök-makk-sablon-őszi-hímzés-himezdki

Amire szükséged lesz a hímzéshez:

  • 15 cm-es (vagy nagyobb) hímzőráma
  • tetszés szerint választott pamutvászon, 20×20 cm-es
  • tetszés szerint választott osztott hímzőfonal
  • hegyes hímzőtű
  • olló

A mintát először ki kell nyomtatni, majd legegyszerűbben – ahogy a falevél mintánál is – indigóval tudod átvinni az anyagra.

Az átrajzolás után nincs más dolgod, mint elkezdeni a mintát kihímezni.

Én egy narancssárga pamutvászonra hímeztem, hiszen ez az egyik olyan anyag, amely a alkalmas a kézi hímzésre, bár ma már nincs korlátja a modern kézi hímzésnek, ami az anyagválasztást illeti.

ingyensablon-modernhímzés-hímzés-tök-makk-ingyenhímzésminta-minta-hímezdki

Itt tudod letölteni a sablont ingyen:

Gyere és hímezdki velem!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük