tíz dolog a kézihímzésről
Hímzéshez,  Hímzésminta,  Hímzőszett

10 dolog, amit a kézi hímzésről tudnod kell!

Sokan azt gondolják, hogy a kézi hímzés valami bonyolult dolog, melyet csak képzett emberek művelnek, akik akár évekig tanulják a fortélyokat. A kézi hímzésre és a különböző technikák elsajátítására hidd el, hogy te is képes vagy! Íme 10 dolog, melyet a kézi hímzésről feltétlenül tudnod kell:

  1. Nem kell hozzá semmilyen tapasztalat, az alap hímzésmintákat egyszerűen el lehet sajátítani. Már akár egyetlen minta megtanulásával is nagyszerű dolgokat lehet alkotni, például ehhez varázslat mintához mindössze száröltésre van szükség!modern kézi hímzőszett
  2. Tudtad, hogy a kézi hímzés alatt nemcsak a színes kalocsai mintákat értjük? Nagyon sok lehetőség rejlik a kézi hímzésben, hiszen manapság már a modern minták is helyet kapnak a hímzőrámákban
  3. Remek kikapcsolódási és relaxációs lehetőség. A hímzés nyugtató hatású, és igazán jó szórakozást nyújt egy-egy tea vagy kávé mellett, nem beszélve az alkotás öröméről!
  4. A hímzőráma nem elengedhetetlen kelléke a kézi hímzésnek, de segítségével az anyag feszesebb lesz, így egyenletesebb és szebb öltéseket kaphatsz a használatával, ezért minden Hímezdki szetthez jár egy hímzőráma!
  5. A hímzéshez elkezdéséhez megfelelő lehet egy háztartási tű is, ám ha igazán szép végeredményt szeretnél, használj inkább speciális hímzőtűt. A Hímzedki szettekben általában hegyes hímzőtűket találsz, én ezeket ajánlom, hiszen a lapos, hegyes de hosszú lyukú tűvel könnyedén be tudod majd fűzni a hímzőcérnád, és ezektől a hímzéskép is sokkal szebb lesz!
  6. A hímzésnél rendkívül fontos, hogy milyen cérnát választasz, hiszen a jó minőségű cérna alapvetően határozza meg a végeredményt is! Az általam tervezett mintákhoz rosace hímzőfonalat ajánlok, mely 100%-os pamutból készülő magyar termék. Osztott fonal, ami azt jelenti, hogy 6 szálból áll, melyeket szét lehet választani, így variálva az adott minta vastagságát és kinézetét.különleges hímzésminták egyedi hímzésminta modern hímzés
  7. A kézi hímzést bármilyen anyagra lehet készíteni, de ne feledd, hogy a legszebb hatást a pamutvászon anyagon lehet elérni! Tudtad, hogy a Hímezdki szettekben 100% pamutból szőtt anyagon találhatók a gondosan megtervezett minták?
  8. Az alkotás során nincs szükség speciális ollóra, tehát az elején bármilyen háztartásban lévő olló megteszi, ám inkább a kisebb hegyes, körömvágó ollót ajánlom ehhez az aprólékos, de nyugalmas alkotómunkához. Később, az első sikerélmények után, be lehet majd szerezni egy kifejezetten hímzéshez használatos ollót, melyet érdemes csak erre a célra használni ezzel is biztosítva az olló tartósságát.
  9. Képzeld, nemcsak virágokat és levélmotívumokat lehet kézzel hímezni, hanem geometrikus alakzatokat, pillangókat vagy méhecskéket, sőt akár komplett képeket is! De a modern hímzéstől nem áll távol a haj készítése sem egy női sziluetten!
  10. Az elkészült hímzéseket a hímzőrámán könnyen lehet rögzíteni, melynek videóját itt találod, így az elkészült művet már könnyedén a falra akaszthatod!

Sok sikert és kellemes kikapcsolódást kívánok, egyúttal szeretettel várom a képeket, beszámolókat az elkészült képekről!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük