kellékek hímzéshez
Hímzéshez,  Hímzésminta,  Hímzőszett,  hobbi

A hímzéshez szükséges kellékek

Tű, cérna, textil!

Ha három szóban akarnám kifejezni, hogy mi szükséges ahhoz, hogy elkezdj hímezni, akkor ilyen egyszerűen írnám le. Elég rövid bevásárlólista nem igaz? Na de nézzük egy kicsit részletesebben is, hogy mire van igazán szükséged ahhoz, hogy te is profi modern hímző legyél!

Vászon vagy szövet

Ha kezdő vagy, akkor válassz bármilyen napszövetet vagy pamutvászon anyagot, lehetőleg egyszínűt, ne mintásat, amire könnyen tudsz rajzolni ceruzával, vagy át tudsz vinni mintát bármelyik egy – írószerboltban kapható – indigóval. Tudtad, hogy létezik fehér indigó is a sötét anyagokhoz? Erről egy külön cikkben írok majd bővebben, érdemes tehát a blogot is olvasgatni!

Cérna

Ha az anyag megvan és van egy tollad esetleg indigód is akkor a következő beszerzendő kellék az a cérna. Nos, a legideálisabb az osztott hímzőcérna. Én a dmc-t vagy a rose/rosace osztott hímzőcérnákat ajánlom, a rosace hímzőcérna magyar termék ár-érték arányban kiváló, minőségbeli problémát sem tapasztaltam, én személy szerint ezt ajánlom. A dmc osztott hímzőcérna a kézimunkázás rolls royce-a, ami az árán és a minőségén is megmutatkozik. Ha nincs otthon osztott hímzőcérnád, de éget a vágy, hogy elkezdd a hímzést, akkor se csüggedj, kapj elő egy egyszerű, háztartásban fellelhető cérnát, rendeld meg online a lazítás letölthető mintámat, amely a tűfestés hímzéstechnikán alapul. Ehhez mindössze egyszálas cérnára van szükséged!

Kezdetnek megteszi a sima háztartási tű is, lehetőleg hegyes vékony tűt válassz a varrós dobozból, aztán ha kedvet kaptál a hímzéshez szerezz be igazi, hegyes hímzőtűket, melyekkel szebb lesz a végeredmény is!

Olló

Ezután válassz a fiókból egy ollót és máris kezdheted az alapokkal. Én személy szerint háklis vagyok az ollókra. Az ollóimat csakis én használhatom, ahhoz bárkinek nyúlni halálos vétek! 🙂 Van cérnát elcsippentő eszközöm, amit nagyon szeretek és aranyszínű fém madaras hímzőollóm is, ami remekül kézre áll. Idővel érdemes majd beszerezni ezeket!

Ráma

A hímzőráma nem elengedhetetlen kelléke annak, hogy hímezni kezdj, én mégis ajánlom, hogy szerezz be legalább egy közepes méretet, hiszen sokkal szebb hímzésképet érhetsz el egy rámába feszített anyag hímzésével, mintha csak az öledbe vennéd a textilt!

Ugye nem is annyira bonyolult dolog elkezdeni? Gyere, nézd meg a shopban a Varázslat mintát és kezdd el gyakorolni a száröltést!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük